Op zoek naar een platenspeler?

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over platenspelers. Wil je een platenspeler kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Op onze informatiepagina's vind je alles over de verschillende soorten platenspelers, het instellen van het toerental en meer. Wil je weten hoe je je pick-up het best kunt onderhouden? Je vindt het hier allemaal. Daarnaast vertellen we je hoe je je platenspeler kunt gebruiken voor het digitaliseren van je platen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een platenspeler?

Je het een besluit genomen: je gaat een platenspeler kopen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten? Wat is het verschil tussen een snaaraandrijving of een directe aandrijving? En waarvoor dient een stroboscoop? Op deze pagina lees je wat je allemaal moet weten voor je een platenspeler gaat aanschaffen.

  1. Lees hier meer over de technische eigenschappen van platenspelers

Muziek digitaliseren met je platenspeler

Heb je je verzameling lp's van vroeger teruggevonden, maar beluister je de muziek liever digitaal? Met veel platenspelers kun je de muziek van vinyl eenvoudig omzetten naar digitale audiobestanden. Zo kun je je favoriete muziek van vroeger afluisteren via je computer of smartphone.

  1. Lees hier meer over het digitaliseren van lp's

Onderhoud van je platenspeler

Als je eenmaal een platenspeler in je bezit hebt, wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk meegaat. Een goed onderhoud is dan ook van groot belang. We hebben de een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Je leest hier bijvoorbeeld waarom het belangrijk is om de platenspelernaald regelmatig te vervangen.

  1. Lees hier meer over het onderhoud van je platenspeler